fredag 9 maj 2014

Mycket gott händer den 24-25 maj i Vimmerby

Jag bara måste berätta om allt som händer denna försommarhelg i Vimmerby . Det viktigaste är givetvis valet till Europaparlamentet den 25 maj. Rösta vettja och ta vara på Din medborgerliga rättighet att rösta i detta val. 60-70% av alla beslut i kommunfullmäktige i Vimmerby har koppling till beslut i Europaparlamentet så det är mycket viktigt att välja våra Europaparlamentariker med omsorg,  tycker jag. Jag har redan röstat och kryssat en bonde till Bryssel nämligen Kristina Yngwe. 

Den 24 maj är det en heldag med fokus på att hitta bättre behandling av cancersjuka. Fabriken ordnar loppis och rockkonsert och alldeles nyss läste jag på Instagram att dotterns band ska göra sin allra första spelning denna dag. Kul! Skänk saker till Fabriken och bidra! Fuck Cancer , Rock mot Cancer! http://www.radioxx.se/rock-mot-cancer-i-vimmerby/

Samma dag ska jag till Astrid Lindgrens värld på ett rejält kalas. De bjuder in sina närproducenter till en försmak av sommarens delikatesser. Det ska bli spännande och landsbygdsminister Eskil Erlandsson kommer också till kalaset så det blir intressant att få veta mer om satsningen på matlandet. 

Det närproducerade är så viktigt och nästa lokala upphandling av mat till Vimmerby måste ha fokus på den frågan. Nu när EU har gjort det möjligt att prioritera miljö och klimat i upphandlingen så är ytterligare ett hinder undanröjt för oss som vill att kommunen ska köpa mer från de lokala bönderna. Mer skatteintäkter blir det ju för kommunen om fler företagare får sälja mer lokalt. Fler arbetstillfällen, mer levande landsbygd, fler småföretagare. Detta är win-win för bygden . Centerpartiet kommer att ta krafttag kring dessa frågor för de är avgörande för kommunens framtid. Lokalt köpt är bra för Vimmerby kommun och bäst för oss som bor här. Vi ses på torget den 24 maj! Centerpartiet kampanjar inför valet till Europaparlamentet då. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar