fredag 30 maj 2014

Ropen skalla, Federly till Bryssel, Yngwe till Sveriges Riksdag!

3000 fler personkryss fällde avgörandet och Kent Johansson får se sig besegrad. I dagens samhälle är det de extroverta som vinner. De som syns och hörs mest och är slagfärdiga och rappa i debatten. Trygghet och lugn konkurreras ut av utåtiktad attityd. Välförtjänt, javisst även om jag hade personligen hoppats på en bonde till Bryssel.

Nu kommer Kristina Yngwe att vinna en riksdagsplats i Skåne, gissar jag, och det kommer att bli en bonde i Sveriges riksdag och inte vilken bonde som helst utan en mark-växtagronom från Ultuna, som arbetar som rådgivare på Hushållningssällskapet i Skåne, som varit ordförande för LRF Ungdom och som gjort en fantastisk kampanj med små medel som räckte nästan hela vägen till Bryssel.

Imponerar på mig, gör hon den där Yngwe, duktig och trevlig är hon. Det upplevde vi i Vimmerby den 16 april då vi var i Djursdala och beskådade det kulturlandskap som hon hade varit satt att värna om hon hamnat i Bryssel. Förhoppningsvis kommer hon till Sveriges riksdag och kommer att göra ett kanonjobb där. Sanna mina ord! En bonde till Sveriges riksdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar