onsdag 9 april 2014

Lokalt ledd utveckling



http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/landsbygdsutveckling/lokaltleddutvecklingleaderochfiskeomraden/lokaltleddutveckling20142020.4.23f3563314184096e0d4ec2.html

Stort möte i Stockholm igår om förutsättningarna för att skriva strategier för att bilda områden för LLU dvs LOKALT LEDD utveckling! tidigare LEADER. Föreningen Astrid Lindgrens hembygd var på plats och nu sätter man igång skrivarbetet. Det ska enligt Christina Thorstensson formeras en bred skrivargrupp som ska författa strategin för Vimmerby, Hultsfred, Eksjö och Kristdala. Frågan är om det blir Högsby, Misterhult och Döderhult också. Avgörs väl på årsmötet kan jag förmoda. 

Det ska bli spännande att få veta vem som ska leda föreningen ALH i fortsättningen då Roger Gustafsson har aviserat att han slutar på posten som ordförande. Är det Vimmerbys tur att återigen få ordföranderollen? Göran Ehn från Hultsfred och Roger Gustafsson från Eksjö har haft den posten efter Leif Larsson som hade den allra först om jag minns rätt. Vem står på tur? Ett viktigt val för landsbygdsutvecklingen i regionen. 

Innehållet i strategin är än mer viktigt och tills strategin är tagen så krävs det ett ännu mer tätt samarbete mellan kommunerna och föreningen. Det ska jag motionera om till årsmötet, tror jag. Föreningen behöver också ragga fler medlemmar som jag ser det för att den ska bli stark och trovärdig som en aktör som med underifrånperspektiv ser på landsbygdsutvecklingen i bygden. 

http://www.astridlindgrenshembygd.se/startsida/

Klicka på länken så får du veta hur man blir medlem. Det kostar endast 50kr/ år och då får du vara del av ett nätverk med mycket stor räckvidd och kompetens. Årsmötet sker på Näs den 29/4 kl 18. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar