onsdag 16 april 2014

Heldag med Kristina Yngwe i Vimmerby idag!

Kryssa en bonde till Bryssel ! Kristina Yngwe från Skåne som kandiderar för Centerpartiet till Europaparlamentet kommer till Vimmerby idag. Vi har lunch på. Majkens, pressträff på Lindstorps kulle i eftermiddag och öppet möte på Åbro bryggeri ikväll. 

En heldag för Europa med andra ord. 60-70% av de lokala förutsättningarna påverkas av beslut i Europaparlamentet och därför är det så viktigt vilka som är Sveriges parlamentariker i Bryssel. Där fungerar det ungefär som ett regionförbund med stark lobbyverksamhet och stora möjligheter att underifrån påverka beslut via sin grupp. Därför är det viktigt att Kristina Yngwe kryssas så att hon når parlamentet. Jag hoppas att centerpartiet får två mandat då Kent Johansson som är etta på listan har gjort ett mycket bra arbete när Lena Ek satsade på sin ministerpost i Sverige och lämnade uppdraget som parlamentariker i EU. Han har varit framträdande vad gäller miljöfrågorna i Bryssel och får högsta betyg av flera olika organisationer som bedömt olika parlamentarikers arbete i Bryssel. 

Anmäl dig till träffen på Åbro ikväll här. 

http://www3.centerpartiet.se/Lokal/kalmar-lan/

Som kuriosa vill jag även nämna att Kristina Yngwe har exakt samma examen från Ultuna som jag. Mark-växt agronom. Gångbart lite varstans alltså! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar