onsdag 2 april 2014

Gemensam nämnd och förvaltning för Miljö och bygg i Hultsfred och Vimmerby

http://www.vimmerby.se/bygga-bo-miljo/bygga-bo-miljonyheter/gemensam-miljo-och-byggforvaltning-fran-1-april/

Nu är det beslutat. Vimmerby och Hultsfred går samman och gör en gemensam nämnd och förvaltning på två orter. Fr o m igår gäller den nya organisationen och Hultsfreds kommun hälsade de nya medarbetarna från Vimmerby med tårta för alla personal i kommunhuset. 

Kommunfullmäktige i Vimmerby var enigt sånär som på fyra ledamöter från moderaterna som plötsligt valde att reservera sig mot beslutet trots att en enig kommunstyrelse utan reservationer föreslagit samgåendet i nio punkter. 

Under första året kommer det att vara samma ledamöter som det har varit under hela denna mandatperioden och det innebär fem ledamöter från Vimmerby och elva ledamöter från Hultsfred i den gemensam nämnden. Bo Svensson , centerpartist från Vimmerby kommer att leda nämnden året ut. 

Nästa år kommer det att väljas fem ledamöter från varje kommun till den gemensamma nämnden och Vimmerby kommer att ha ordförandeskapet även nästa år. Därefter kommer det att växla varje år mellan kommunerna. Varje kommun arvoderar sina egna politiker enligt den egna kommunens regelverk. Sammanträden kommer att hållas i Hultsfred varannan gång och i Vimmerby varannan gång. 

Nitton tjänster kommer att placeras i Hultsfred och femton i Vimmerby initialt. Målet är lika många tjänster i båda kommunerna på sikt. Miljö-och byggchefen Anders Helge kommer att vara placerad i Vimmerby. Alla kommer att vara anställda av Hultsfreds kommun som är värdkommun och data och IT kommer även de att skötas av Hultsfreds kommun på grind av att ITSAM saknar kompetens för denna verksamhet. Det är nämligen särskilda program för denna verksamhet. 

Hur ska Vimmerby fira det stora beslutet att göra denna sammanslagning? Bo Svensson får fundera ut något bra sätt! 

Grattis Vimmerby och grattis Hultsfred samt stor eloge till alla tjänstemän som skrivit regelverk och fått alla bitar på plats inför sammanslagningen. Jag tror att detta kommer att bli kanonbra även om det givetvis blir en stor omställning och förändring för många början. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar