söndag 13 april 2014

Årsredovisningen

Dagen idag ska ägnas åt firande av maken som fyller år och att läsa årsredovisningar. RDB har nämligen sammanträde på tisdag och då ska vi ge förslag på beslut kring ansvarsfrihet för ITSAM och för alla olika nämnder. 

I fredags träffade vi kommunens revisorer och vi ska få tillgång till deras rapport innan mötet på tisdag. 

Jag tipsar om att ni kan hitta årsredovisningarna 2011 och 2012 för Vimmerby kommun på hemsidan här. Årsredovisningen för 2013 offentliggörs alltså inte riktigt ännu. Så lite tålamod krävs med andra ord. 

http://www.vimmerby.se/kommun-politik/ekonomi/arsredovisningar/

Intressant och viktig läsning för alla medborgare som är intresserade av kommunens ekonomiska och verksamhetsmässiga redovisning. Snart offentliggörs årsredovisningen för 2013 då KS godkände den i tisdags. Enligt kommunallagen ska kommunfullmäktige och revisorerna ha tillgång till årsredovisningen senast den 15/4 så det är i sista minuten som dessa dokument blir klara. 

Tyvärr har det smugit sig in några fel i årets redovisning men de kommer förhoppningsvis hinna rättas till innan tisdag. 

En viktig sak är hur man redovisar antalet anställda tycker jag. Enligt årsredovisningen har Vimmerby kommun ökat antalet anställda med 267 personer under de sista två åren men det är inte sant för enligt en säker källa så har man ändrat sättet att räkna och inkluderar fr o m 2012 timvikarier och vikarier och inte bara tillsvidareanställningar. Detta tycker jag borde framgå av brödtexten annars är det svårt för läsaren att förstå sammanhanget, tycker jag. 

Återkommer när redovisningen är offentlig. Planen är att den ska hanteras i maj på kommunfullmäktige men redan till aprilmötet ska alla ledamöter få den utskickad för genomläsning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar