lördag 29 mars 2014

Kandidatutbildning i Västervik idag!

Vi är ett stort gäng centerpartister som samlas på Mejeriet idag och ska få kampanjutbildning inför supervalåret 2014.

Anna C Nilsson som tills alldeles nyligen var kommunalråd i Solna kommun ska föreläsa om hur vi vinner valet med vår närodlade politik . Det ska bli spännande att lyssna på en fd lönnebergabo som började sin yrkesbana som journalist på Vimmerby tidning. Läste en intervju med henne om hur det var att lyfta luren på redaktionen när chefredaktören skrek i andra änden. Då fick man lära sig att bli hårdhudad! 

Småler vid tanken på den situationen när man minns just den chefredaktörens temperament. 

Vimmerby tidning är nyss läst tillsammans med en god kopp kaffe, som vanligt en bra start på dagen även om jag tycker att det är lite trist att idrottshallens renovering blir försenad. Behovet är så stort och vi politiker har avsatt resurser för att renoveringen ska kunna ske. Nu är det verkställigheten som är underbemannad och fastighetsavdelningen som under en tid har varit överbelastad. Jag hoppas att renoveringen ändå kan ske iår då Vimmerby innebandyklubb med flera har fått vänta så länge på att detta ska ske. En idrottshall som är byggd för över femtio år sedan bör renoveras i närtid anser jag då exempelvis mittskenan för vikväggen orsakar stora bekymmer i spelet. Bollen hoppar ibland helt oväntat på grund av denna metallskena. Planen är att istället montera en vikvägg som hänger i taket ungefär som i Hagadal i Hultsfred . En mycket bättre lösning. Huruvida den gamla konstruktionen är bärande och kräver mer än vad ritningen anger är en av frågorna som utreds just nu. 

Hyreskostnaden för lägenheterna i äldreboendet är en annan nyhet som är bekymmersam då många pensionärer idag har en mycket låg pension. I synnerhet är det kvinnor som inte förvärvsarbetat hela livet utan som har valt att vara hemma hos sina barn och sköta hem och familj. Oavlönat arbete som samhället otacksamt betalar med låg pension för denna grupp i samhället. Försörjningsstöd är lösningen enligt ordföranden. Är det tillräckligt? 

Jag noterar också att vänsterpartiet anser att Centerpartiet inte är ett landsbygdsparti i Vimmerby på grund av två ärenden om skolskjutsar i fullmäktige. Som kommunens ekonomi ser ut så är det inte rimligt med något annat beslut i dessa två fall. Stort problem kan det dock bli med sex kilometersgränsen för gymnasieelever och där yrkade PerÅke Svensson på en utvärdering av det nya systemet efter ett halvår så att vi tydligt kan se konsekvenser av det nya regelsystemet. Det är nämligen lite svårt att förutse då till exempel barnen i en by har skolskjuts så får gymnasieungdomarna åka med i mån av plats. Problem kan uppstå om det något år saknas elever som går på grundskola i exemplevis Flaka och då måste gymnasieeleverna i Flaka färdas till Stång för att kliva på bussen. Vintertid kan detta bli mycket besvärligt och risken finna att eleverna väljer en annan gymnasieort om det blir för besvärligt att ta sig till Vimmerby gymnasium. Detta har Peter Karlsson i Dabbetorp gjort oss i Centerpartiet uppmärksamma på och vi krävde en utvärdering av systemet av det skälet för att se hur landsbygden drabbats. Därefter får vi agera utifrån situationen som vi ser. Kanhända att det visar sig orimligt att ha sex kilometersgränsen kvar och då får vi agera för att ändra den. Så ser vi på saken! 

Landsbygdsfrågorna äger Centerpartiet utan tvekan och det kommer vi att på många sätt markera och visa under valrörelsen . Men redan under denna innevarande mandatperiod har centerpartiet drivit flera landsbygdsfrågor och varit framgångsrika. Beslutet om stöd till enskilda vägar är ett initiativ som centerpartiet drev och fick igenom via landsbygdsberedningen. Det var nämligen vi i centerpartiet som hittade pengarna i investeringsbudgeten. Det kan alla ledamöter i beredningen samt samhällsbyggnadschefen intyga om någon är oinformerad om det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar