måndag 31 mars 2014

Håll inne med slåsset!

Chris Härenstam beskriver i Morgonsoffan på SVT att samhället och media fokuserar för mycket på vinst och utslagning idag. Robinson började med utslagnings-TV och efter det har det kommit många liknande program där det handlar om att rösta ut och välja bort den som inte är bäst och målet är att vinna en halv miljon kronor och på vägen utsätta andra för hårda ord och fult spel. Farmen, Idol,  Let's dance osv. 

"Så mycket bättre" är av det skälet mitt favoritprogram  numera för där det handlar om att framföra varandras låtar. Alla vinner och alla mår bra?

Idrotten idag och i framtiden handlar om att vi måste fokusera på glädjen över att träna sin kropp och dela en upplevelse. Alla vinner i en sådan attityd till idrotten. 

Tråkigt, onödigt och tragiskt med det som hände med en fyrabarnspappa i Helsingborg igår. 

Nu sitter de på TV och tror att det inte kommer att bli någon förändring MEN jag tror ändå att detta blir en väckarklocka och att vi blir fler som vill ha en fridsam idrott med glädje i fokus. Misshandel och våld förlorar alla på. 

Tillsammans bygger vi ett bättre samhälle fritt från våld. Håll inne med slåsset, som Astrid Lindgren så klokt sa på sin tid! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar