måndag 24 februari 2014

Yxerns framtid?

Nu har Robbin Ask fotograferat med sin intressanta utrustning. Viktig dokumentation som tydligt visar att vattennivån i Yxern är på tok för låg för årstiden. 

Tino Åberg och Anna Johansson har skickat in en skrivelse om behovet av att Vimmerby kommun, Västerviks kommun och länsstyrelsen aktiverar och mobiliserar Botorpsströmmens vattenråd. Allt med syfte att få till stånd en modern vattendom som ersätter den från 1938. En vattendom som värnar Yxern och som omöjliggör en sänkning som den vi ser på bilderna. Kalmar läns största sjö förtjänar ett bättre öde. 

Än så länge är det centerpartiet och miljöpartiet i Vimmerby som engagerar sig i Yxerns framtid. Fler partier är välkomna då detta inte är partipolitik utan i högsta grad en partigränsöverskridande miljöfråga. Jag lånar några bilder från Facebook för att ytterligare öka spridningen av dem. Stort TACK Robbin Ask för att du hörsammade min förfrågan om viktig dokumentation av vad som händer med Yxern. Syns ju så tydligt på din flygfotografering. 



1 kommentar:

  1. Ser värre ut än vindsnurror faktiskt.
    Miljövänligt är det inte i den här formen.

    SvaraRadera