tisdag 28 januari 2014

Företagsrankingen igen


http://foretagsklimat-presentations.s3.amazonaws.com/resultat/vimmerby.pdf

I ovanstående länk finns den sammanfattande rankingen som bygger på enkäter som är gjorda av demoskop hösten 2013. Denna ranking bygger på 90 företagare och 34 politikers enkätsvar enligt länken. 

Jag tycker nog att Vimmerby tidning har publicerat rätt ranking för det som presenterades i april 2013 är inte detsamma som denna ranking, som jag förstår det. 

 Demoskop har under perioden september till november 2013 genomfört undersökningen Lokalt Företagsklimat på uppdrag av Svenskt Näringsliv
• Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer
• Antal svar i Vimmerby kommun från företagare: 90 ( 45% ) • Antal svar i Vimmerby kommun från politiker: 34 ( 69% )

• Resultatet presenteras på: foretagsklimat.se och svensktnaringsliv.se/foretagsklimat i januari 2014
• För dig som är intresserad av fler bearbetningar av enkätresultaten samt av mer statistik finns det möjlighet att ladda ned mer data, göra egna diagram och jämföra din kommun med andra kommuner på foretagsklimat.se 

MEN det man ska komma ihåg är att svarsfrekvensen bland företagarna bara är 45 % och att det finns långt mer än 90 företagare i Vimmerby kommun. Det finns rankingar å så finns det ranking åsså finns det statistik å så finns det "lögn". 

Det operativa näringslivsarbetet enligt Företagslotsmodellen som Hultsfreds kommun utarbetat och som kommunstyrelsen redan förra året besluade att arbeta efter i Vimmerby är riktigt viktigt att få fart på.

http://foretagsklimat-presentations.s3.amazonaws.com/betydelse/vimmerby.pdf Denna länk visar en del förbättringsåtgärder som behövs. Brevet hemifrån för att hålla kontakten med utflyttade Vimmerbybor som skaffar sig internationella erfarenheter eller studerar är en avgörande framgångsfaktor för att bryta den nedåtgående befolkningskurvan. Att arbeta med kommunens attraktionskraft och att stimulera tjänstesektorn och därmed få fler med eftergymnasial utbilding att välja vimmerby som bostadsort. Endast 14 % av Vimmerbyborna har eftergymnasial utbildning jämfört med rikssnittet på 24,8%. Kostnaden för äldreomsorg är hög jämfört med rikssnittet medan kostnaden för barnomsorg är lägre än snittet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar