söndag 20 oktober 2013

Hyreshöjningar i allmännyttan?

Vimmerbys moderater, kristdemokrater , vänsterpartister och socialdemokrater är eniga om att Vimarhem ska bygga trygghetsboende i egen regi med hjälp av hyreshöjningar, utökat aktiekapital eller utförsäljning av fastighetsbestånd som Vimarhem äger idag. Det behövs ingen mer utredning om att Vinarhem ska bygga trygghetsboendet sa en socialdemokrat och ändå var det just ett beslut om ytterligare en utredning som togs. Hur ska detta sluta? Och vem ska göra jobbet ? 

Vad tycker du om att Vimarhems hyresgäster ska ge medfinansiering till hyresrätter för de som är över 70 år, säljer sin villa och flyttar till trygghetsboende ? Mycket få kommuner av Vimmerbys storlek har ett bostadsbolag som klarar av att bygga ett trygghetsboende idag.

Mitt förslag är att kolla hur exempelvis Riksbyggen kan bygga trygghetsboende liknande det upplägg som finns i Högsby.

Kommunkoncernens ekonomi och investeringsåtagande klarar inte mer just nu, anser jag. Det ska bli spännande att se vilket förslag som KD och M lägger för att få till ett bygge av trygghetsboende i investeringsbudgeten för 2014-16. Med tanke på det beslut som togs i förra veckan av KS måste det väl rimligen tas med i den investeringsbudget som ska antas i november och som KS ska hantera den 5 nov. Hur C ska göra återstår att diskutera på gruppmötet imorgon.

En artikel som jag nyss läste beskrev att hyreshöjningar försämrar samhällsekonomin på grund av att köpkraften hos hyresgästerna minskar . Kan det stämma? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar