tisdag 3 september 2013

KS idag, demokrati och ansvar ?

Hela dagen idag ska ägnas åt kommunstyrelsens sammanträde. Som vanligt är det många ärenden på dagordningen.

Hoppas att det inte blir alltför långa diskussioner om små frågor då de stora budgetpåverkande frågorna ibland ägnas alltför liten debatt anser jag. Demokrati innebär stora möjligheter till att bryta tankar före beslut och det kan ibland uppfattas som långsamma kvarnar som snurrar. Själv vill jag att stora beslut ska diskuteras noggrant utifrån tjänstemännens professionella underlag med noggranna beräkningar och olika alternativ för oss politiker att ta ställning till.

Fiberfrågan är uppe på agendan igen då ITSAM kallade arbetsgruppen till möte igår. Diskussioner om vilka som har rätt till den lägre anslutningsavgiften och vad som gäller för att den fasta nätavgiften inte ska tas ut diskuterades igår. Vem tar besluten om dessa frågeställningar och när? Arbetsgruppen är ju bara en beredning till KS så dessa ärenden måste väl upp på KS då de har stor budgetpåverkan på fiberbudgeten som KF beslutat om.

Vem tar ansvar för att tagna beslut i KF följs och vem tar ansvar för att det tas erforderliga kompletterande beslut när budgetpåverkande åtgärder har effekter som kräver nya beslut?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar