måndag 16 september 2013

Härliga Höst är Här!

Nu ska vi snart kura skymning med en god bok, regn och rusk och de obligatoriska tända stearinljusen. MEN först några ord om gränsdragningsproblematik i Vimmerbys del av världen!

77 kronor kostar en enkel resa med tåg på cirka 14 mil söderut från Vimmerby till Kalmar. Knappt tio mil norrut till Linköping kostar cirka 125 kronor med reskassa och 166 kronor med betalning med kontokort på tåget. Detta är ologiskt för mig och orsaken lär vara en länsgräns. MEN olika länsgränser betyder olika rabatter på resor. Länsgränsen till Kronoberg ger en betydligt lägre taxa jämfört med resa över länsgränsen till Östergötland från Kalmar län.Karlmar Länstrafik skyller på Östgötatrafiken och att de är ovilliga att samarbeta.

Som Vimmerbybo tycker jag att det är orättvist!

Västervik och Vimmerby ska nu låta Sveriges Kommuner och Landsting utreda vad ett länsbyte skulle innebära för de norra kommunerna i Kalmar län. Resultatet ska presenteras på ett gemensamt möte mellan kommunstyrelserna i dessa båda kommuner. Det ska bli mycket intressant att närvara på det mötet och ställa frågor.

Länstrafiken är en viktig fråga vad gäller regionförstoringen. Snart måste vi få besked av regeringen vad det är för tidsplan och strategi som gäller för detta.

Småland och Östergötland  som en enad Östra Götalandsregion är det självklara önskemålet för en andlig östgöte som mig och röstade i kyrkovalet gjorde jag ju så klart igår. (vi tillhör ju Linköpings stift !)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar