söndag 8 september 2013

Förnominering i Vimmerby på onsdag!

Vi har kretsmöte i Sveasalen på onsdag kväll. Varmt välkomna alla! Nu ska vi förnominera till våra listor till valen om ett år. Kommunfullmäktige , landstingsfullmäktige och riksdagen. Vilken lista vill Du vara med på eller känner du någon som du skulle vilja ha med på någon av våra listor?

Viktigt med stabilitet och samtidigt viktigt med nya namn som skapar förnyelse och nytänkande.

Vill du vara med och påverka? Kom med i Sveriges öppnaste parti och delta i vår öppna förnominering till listorna . Läs mer på vår hemsida.

På onsdag deltar Miklos Hathazi och han kommer att berätta om det nya omsorgsboendet som byggs vid Cirkusplatsen i Vimmerby. Regina Laine från Västervik som är ny planarkitekt i Vimmerby kommer också och hon ska berätta om den fördjupade översiktsplan som hon ska vara projektledare för och som ska gälla tätorten.

En viktig fråga för Centerpartiet är hur de lokala utvecklingsplaner som SV tagit fram med hjälp av LEADER pengar ska införlivas i kommunens plandokument. Många viktiga möten har ägt rum och projektledare Ingrid Blanck lämnar snart sin slutrapport och sin tjänst i Vimmerby.

Långsiktig planering är oerhört viktigt och förankring bland medborgarna för den nya planen är avgörande för att planen ska få genomslag och förverkligas. Ska bli spännande att höra hur arbetet ska gå till då det hela är försenat. En ny ÖP ska göras varje mandatperiod och den senaste är från 2007 så det är hög tid att ta fram denna nya ÖP.

Mycket av det som står i ÖP 2007 är inaktuellt och en hel del har hänt som tarvar en ny ÖP-process. Visionsdokumentet ska samspela med ÖP men hur har vi inte fått klart för oss. Landsbygdsberedningen är tillsatt i Vimmerby men ännu finns inget inbokat möte. Jag väntar ivrigt på det första mötet. Beredningen leds av Sören Sjöholm och nu tycker jag att det är dags att börja arbetet med att ta fram ett landsbygspolitiskt program för Vimmerby kommun. Västervik har en landsbygdsutvecklare anställd på heltid och Lotti Jilsmos arbete skulle vi kunna studera för att få inspiration . De har ett modernt sätt att arbeta med landsbygdsfrågor i Västervik !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar