tisdag 20 augusti 2013

Kommunstyrelsen idag!

Många intressanta samtal och ärenden idag och en del av dem skriver Jimmy Karlsson om efter presskonferens med kommunalrådet efter sammanträdet.

Jag väljer att kommentera två av de ärenden som varit uppe idag. Det ena är då att kommunstyrelsen äntligen biföll Anna Svenssons och min motion att Vimmerby ska bli en ännu bättre arbetsplats. Det finns massor att göra och nu ska det snarast arbetas mer fokuserat kring denna för kommunen så viktiga framtidsfråga. Det kommer att bli allt svårare för småkommuner att rekrytera personal så det är verkligen prioriterat att vår motion bifölls enhälligt av kommunstyrelsen. Det tackar jag för och ser fram emot resultatet. Tillsammans får vi Vimmerby att växa!

En annan motion som Centerpartiets Rein Zoowik motionerat om och fått avslag på är belysning längs hela Borgrundan och nu bifölls Lisa Bloms medborgarförslag genom att samhällsbyggnadsförvaltningen ska beräkna, utreda och föreslå finansiering för belysning längs Borgrundan. Trägen vinner och tills slut vinner goda förslag gehör. Viktigt för folkhälsan att kunna vandra Borgrundan året runt på ett säkert sätt. Ibland är det ju så isigt på denna sträcka så det behövs gatlysen för att man ska kunna gå säkrare. Det är dessutom många unga som cyklar och går till stallet och till golfbanan här så de får en säkrare väg genom att detta medborgarförslag bifalls. Nu får vi se hur det går i KF med dessa två ärenden. Håller tummarna att det går bra även där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar