torsdag 29 augusti 2013

Dagens samhälle om det offentligas bostadsbyggande i kommunerna och vad ska hända med Karlbergstomten?

Det behövs fler byggnationer av hyresrätter i kommunerna konstaterar HSBs förbundsordförande Anders Lago och beskriver att det finns svårigheter att få acceptabel lönsamhet i nya byggprojekt i 270 av landets 290 kommuner.

Under många år har Sverige bara byggt hälften så många bostäder som skulle behövas.

Intressanta funderingar och på klimatmötet angav Hultsfreds fastighetschef att kommunerna i många fall skulle behöva riva istället för att renovera, lappa och laga äldre och omoderna fastigheter ur ett klimatperspektiv och ur ett ekonomiskt och hållbarhetsperspektiv. Det tyckte jag var intressant och samtidigt inser alla att det är svåra beslut att riva fastigheter i såväl offentlig som privat regi. Vi har alla så stora känslor och affektionsvärden i gamla byggnader och förändrade stadsmiljöer tarvar ofta stora konflikter och bevarandeföreningar mobiliseras därför ofta i samband med nya grepp i stadsplaneringen.

Jag funderar kring vad som händer med Karlbergstomten. Där har vi i KS inte fått några rapporter på länge. Läste att det var en detlajplan på gång för området och här är ju frågan tydlig, riva eller bevara? Vad är bäst för Vimmerby?

Vad tycker du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar