lördag 20 juli 2013

Dagens Vimmerby tidning!

Det fanns mycket intressant att läsa i Vimmerby tidning idag.

Ingen nyhetstorka här inte! Journalisterna och medborgare på sociala medier är flitiga vad gäller tre teman denna sommar; doften från reningsverket (även om det inte skrevs om det just idag i VTKP) , nattklubbens öppettider och Vackra Vimmerby vad gäller parkskötsel.

Tidigare medarbetare på kommunen låter sig intervjuas och det tyder på ett stort och viktigt engagemang för Vackra Vimmerby. Viktigt att detta engagemang kanaliseras på optimalt sätt. Ett är vi Vimmerby tidning, ett annat kanske är direktkontakt med ansvariga politiker och tjänstemän.

Vad gäller nattklubbens öppettider så har en vän till min son besökt puben och upplevde inte att det gjorde så mycket att musiken tystnade utomhus vid midnatt . Festen och nattklubben var igång ändå och alla gäster hade trevligt. Ronjas hotellgäster och närboende kunde då få lugn och ro att sova samtidigt som trevligheter kunde fortsätta på nattklubben. Vad handlar ärendet om då? Troligen samverkan och attityd! Detta kan givetvis diskuteras och enligt Vimmerby tidning ska det göras direkt efter semestern.

Sammanfattningsvis är det kommunikation mellan människor som brister. En tydlig, tidig och lyhörd dialog är avgörande för en kommuns framgång. Kristina Alsér sa ofta under de fem år som jag arbetade för henne när hon var ordförande för företagarna i Vimmerby att kommunikation mellan människor är bland det svåraste som finns och här finns helt klart förbättringspotential tycker jag.
Ha en fin sommardag alla! Återkommer på måndag här på bloggen! Imorgon har jag bloggsemester!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar