tisdag 2 juli 2013

Bruksorternas potential

http://mikandersson.blogspot.se/2013/07/centerpartiet-ser-bruksorternas.html

Mikael Andersson refererar och beskriver centerpartiets utspel i Almedalen igår om hur vi kan skapa arbetstillfällen på bruksorter runtom i landet. Hultsfreds komun skulle kunna generera över 300 arbeten med dessa årgärder. Välkommet för vår region. Jag har fått beskrivet att företagsklimatet i Hultsfred är bättre än i Vimmerby då det är en positivare inställning till att hjälpa till med nyetableringar. Detta var ett företag inom verkstadsindustrin som valt Hultsfred framför Vimmerby och det gällde minst femtio arbetstillfällen.

Här krävs krafttag och initiativ från näringslivschefen i Vimmerby för att stimulera fler företagare att etablera nya verksamheter inom alla branscher. Inget lätt arbete men ack så viktigt.

Roligt att det kommer ett rekryteringsföretag till Focushuset men vi behöver mer än så. Fler företag med många anställda skulle sitta fint. Fler småföretag med få anställda men bärkraftiga och många småföretag gör stor skillnad för en liten ort som Vimmerby där entreprenörskapet är siginifikant för näringslivet. Kreativitet och företagsamhet saknas inte i Vimmerby. Det är så sant som det är sagt.

Välkommen hit, du som har en ide som du vill förverkliga. Företagslotsverksamheten ska igång liknande Hultsfreds modell med en väg in i kommunen. Den modellen kan bli lika famgångsrik i Vimmerby som den varit och är i Hultsfred. Vad väntar vi på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar