torsdag 20 juni 2013

Nya kreativa förskolan Lunden

Nu är den nästan klar, vår nya fina förskola. Grattis Vimmerby till ett kvalitetsbygge! Malin Starenflykt har varit byggprojektledare och kämpat hårt och ofta har det varit krångligt men nu står den nästan klar och glänser. Jag imponerades av höj och sänkbar diskbänk och en höj och sänkbar disk där barnen själva ska ta maten. Ljusa, öppna och inbjudande lokaler och lekfulla utemiljöer. Jag anser att det är en framgångsfaktor för detta bygge att det är just platsbyggt och en av mina partikamrater som arbetar med transporter har berättat att byggarna verkligen har burit dit plank för plank och byggt från grunden. Materialvalen är gjorda för att underhållskostnader ska hållas nere.

Logistiken på området har planerats för att barnens säkerhet och personalens arbetsmiljö ska vara optimal. Sex avdelningar ska samsas och jag var skeptisk till så många barn på samma ställe men man har planerat detta grundligt och möjliggör flexibla tider för barnens utevistelse och lunch, vilket minskar trängsel och skapar en bra verksamhet. Självklart kommer det att krävas en del korrigeringar när verksamheten väl är igång men jag imponerades av att byggprojektledaren och de som ska vara verksamma på området har kommunicerat och planerat så mycket tillsammans för att allt ska bli så optimalt och välfungerande som möjligt för barn och för personal.
Notera att jordgubbsplantorna redan är planterade på den fina utegården. Gräs rullas i dagarna ut och vinbärsbuskarna låg i en skottkärra och väntade på att få jordslås. Grönt och kreativt, som det ska vara och en helhjärtad satsning på de viktigaste för kommunens framtid!, nämligen barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar