torsdag 6 juni 2013

Centerpartiets miljöpris till Bastefallarn

Laurent Mertz erhöll årets miljöpris från Vimmerby kommuns krets av Centerpartiet. Det utdelades av Bosse Svensson igår på den internationella miljödagen.

 

Motiveringen är att han har skapat ett företagande på ett hållbart sätt med många olika verksamheter som till exempel grönsaksodling i permakultur med försäljning av andelar och abonnemang av grönsaksleveranser till hushåll i trakten. Han har även hunddagis, avbytarverksamhet och självplockning av en mångfald olika grönsaker i Bastefall samt torghandel på Bondens Torg vid Konsum med grönsaker i Vimmerby varje torsdag. Han tror på det att det är dags att återskapa den länk mellan producent och konsument som fanns förr i tiden men som har försvunnit i samma takt som globaliseringen har tagit sitt fäste i samhället. 


Familjen med två små pojkar kommer från Luxembourg och har bott i Järnforsen, Vena och nu sedan 2011 i Bastefall. Det bästa med Sverige är naturen och det som saknas i Pelarne är en offentlig lekplats då dagisets lekplats inte är tillgänglig när dagiset är öppet. Skulle det kunna ordnas av kommunen eller möjligen Pelarne samhällsförening? En härlig och entusiastisk familj uppmärksammas av Centerpartiet i Vimmerby för sitt nystartade exklusiva företagande på ett nytänkande sätt i symbios med kunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar