lördag 25 maj 2013

Med tåget!

Tåget rullar längs Stångådalen och eklandskapet är bedårande!

Tre olika pass med ledarskap, mediaträning och retorik är genomförda och jag sitter på tåget och reflekterar kring satsningen som Centerpartiet gör genom detta. Viktigast är nog mötet och erfarenhetsutbytet med de andra i gruppen. Interaktionerna mellan deltagarna i övningarna mm.
Som vanligt ägnas för lite tid till just det och kanske man ska styra detta en del också så att utbytet blir optimerat och effektivt.
Jag har träffat flera mycket intressanta människor från olika delar av Sverige och man slås av hur lika de olika problemen är för politiker från olika kommuner. Samma frågor diskuteras överallt. Fiber, budget, socialens skenande kostnader osv.

Slutligen så vill jag referera till ett möte med en tysk medborgare från Hultsfreds kommun som jag träffade på tåget upp till Linköping igår. Vi diskuterade fibersatsningen i Vimmerby och han hade läst att Djursdala funderar på att avstå kommunens erbjudande om att ansluta sig till det stomnät som ska byggas i höst mellan Horn och Vimmerby. Hur påverkas affären av det och om även Pelarne kör själva? Känslighetsanalysen för fiberbeslutet är inte gjord på djupet,, tycker jag. Roger Carlsson bleknade när han insåg att det lovats att gräva till tomtgränsen kostnadsfritt för de som ska ansluta till fibern då det finns kanalisation i gatan. Grävning krävs ju ändå till respektive villa för att kunna ansluta. Kostnaden lär vara 5-6000 i stan enligt Peter Högberg inkl. grävning men det kan omöjligt stämma då man måste gräva av och ansluta för varje villa och i stan är det ju dyr asfalt att gräva i.

Kommentera gärna hur ni ser på dessa rader om fibersatsningen i Vimmerby.

Tysken från Hultsfred berättade att man i samverkan med Telia fibrerar 800 hushåll kostnadsfritt för kommunen inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar