lördag 6 oktober 2012

Vimmerby hockey vann igår!

Jag gläds med VH och välförtjänt vinst igår kväll mot Tranås. Det blir intressant att följa fortsättningen och om man ska lyckas med sitt mål att avancera i seriesystemet.

Innebandy blir det också att följa i helgen. VIBK har seriepremiär borta mot Ingelstad imorgon och sonen har seriematch borta mot Trosa i div ett med Linköping IBK med Vinmerbysonen Johan Astbrant som tränare. VIBK har nu levererat fyra spelare till denna Linköpingsklubb om man även räknar in Adrian Allvin och Anton Isaksson.

Trädgårdsarbete och ett Linköpingsbesök i eftermiddag efter att maken "vedarbetat" några timmar med nästa års vedbehov står på programmet denna ljuvliga höstade med hög klar luft. Lite pyssel med hönsen som värper så bra blir det också.

Läser att Socialnämnden kommer att äska nio miljoner extra för att kunna klara sin verksamhet med tillräckligt hög kvalité. Det ska bli spännande att höra hur KS- ledamöterna resonerar om detta förslag från nämnden.

I övrigt är det intressant att vara kommunalpolitiker i Vimmerby och möta väljarna. De senaste dagarna har jag fått beröm från oväntat håll för mitt lokalpolitiska arbete. Det värmer i både själ och hjärta då det ibland är många timmars engagemang och förberedelser bakom en fritidspolitikers utspel. Det är ju skillnad för heltidspolitiker som inte har ett heltidsjobb vid sidan av sitt politiska engagemang. Men i stunder när medborgarna diskuterar med mig om exempelvis taxi, nytt sopsorteringssystem, biogas, elhandelsavtal eller bygge på blåsekulle så är det värt all tid man lägger trots att familjen ibland får stå ut med en mamma och maka som sitter klistrad och skriver vid sin iPad.

Lämna gärna kommentarer här, ring eller mejla dina synpunkter på lokalpolitiken. Tillsammans får vi Vimmerby att växa! Tillsammans kan vi utveckla demokratin och göra skillnad! Det gäller att hålla i och hålla ut i en glesbygdskommun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar