måndag 11 juni 2012

Demokrati-finns det ett vackrare ord?

Sverige har levt i fred i över 200 år! EU är ett fredsprojekt och därför blir jag bestört när jag läser att man ifrågasätter EU-samarbetet. Möjligen kan man ifrågasätta valutasamarbetet som inte bidragit till Europas utveckling än så länge och det känns klokt att Sverige valde att inte delta i Euron. Men fredsprojektet EU måste vi ändå värna om , anser jag. Tyvärr är jag inte tillräckligt insatt för att kunna bedöma hur man ska gå vidare och kunna få ordning på Greklands och Spaniens ekonomier. Vad har gått så snett? Är det EUs fel? Kan någon förklara sammanhangen mellan krisekonomierna Grekland och Spanien och EU- arbetet? Mikael Andersson http://mikandersson.blogspot.se/ ifrågasätter EU-samarbetet på sin blogg här.

Demokratin behöver alltid värnas , globalt och lokalt. Syrien står inför ett inbördeskrig och det verkar drabba kvinnor och barn hårt just nu. Vad kan EU göra i den frågan?

Lokalt kan Du göra Din röst hörd genom de medborgerliga möjligheter du har. Medborgarförslag och alliansens frågestund i fullmäktige är två sätt. Insändarsidorna i lokalpressen ett annat, sociala medier ett tredje. Det finns säkert många fler möjligheter och det är bara fantasin som sätter gränser när du vill påverka framtidens utveckling. Gå med i ett politiskt parti och engagera dig. Nästa val i Sverige är 2014. Centerpartiet i Vimmerby välkomnar alla som vill delta i kommande val. Du hittar oss på www.centerpartiet.se/vimmerby eller på vår facebooksida : Centerpartiet i Vimmerby. Vi ses där!!!

Den 4 juli har vi grillfest vid Stjärneviks grillplats vid Brantestadsrundan. Varmt välkomna att delta och glöm inte att ta med dig något att grilla och bra promenadskor. Vi vandrar från Stjärnevik till grillplatsen cirka en kilometer i underbar natur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar