torsdag 1 september 2011

Vimmerby tidnings ledare lovordar Annie!

Alf Wesik som är ledarskribent och chefredaktör för Vimmerby tidning beskriver i dagens ledare vilka utmaningar och krav som väntar Centerpartiets nästa ledare. Han bekräftar att Annie är ett bra val av valberedningen.

Jag håller med om att en fokusering på glesbygden kommer att locka även storstadsväljare. Utan landsbygd , ingen storstad! Symbiosen mellan stad och land är mycket viktig att framhålla, dvs att stad och land måste leva i ett förhållande där båda är till nytta för varandra. Ingen skall vara parasit på den andre eller saprofyt. Symbiosen måste stärkas och inte motarbetas av alla politiker.

Regionfrågan är en spännande delikatess i detta resonemang. En Östra Götalandsregion bör vara det starkaste alternativet. Vilka vill och bör vara med? Mitt hopp är att Norra Kalmar och Östergötland lockar till sig delar av Jönköpings län och kanske Sörmland. Ska bli spännande att se om hela Kalmar län kommer att tillhöra samma storregion. Vore toppen , tycker jag men kanske inte möjligt med tanke på det nära samarbetet som finns mellan Kronoberg och Kalmar kommun. Linneuniversitetet är väl ett tydligt bevis på det. Kronoberg har ju redan bestämt sig för en sydregion tillsammans med Skåne på sikt. Synd att vi inte lyckas hålla ihop Småland. Är det ett arv från gångna tiders struktur med många små furstendömen i de små landen? Eller är det en kamp mellan Smålands tre stora, Kamar, Jönköping, Växjö?

Frågorna är många, svaren kommer så småningom. På måndag kväll skall detta diskuteras i Vimmerby i plenisalen. Välkomna alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar