måndag 15 augusti 2011

Utbildningssatsningar föreslås av Anders W Jonsson

Anders W Jonsson föreslår utbildningssatsningar och årliga mätningar av kunskapsbalansen dvs hur många som flyttar in och ut ur strategiskt viktiga utbildningsområden och vidta åtgärder när vi ser tilltagande brain drain.

Kloka ord och tankar i denna helsida där Anders W Jonson beskriver varför han skall väljas till partiledare och hur han vill leda partiet.

Brain drain-analys behöver göras på många områden. I Vimmerby ser vi en av landets lägsta andelar akademiker i befolkningen. Problem med universitetssamarbeten som aldrig riktigt tar fart. Halvhjärtade insatser från våra närliggande universitet att hitta samarbeten med lokalt näringsliv och /eller locka våra ungdomar till univeristetsstudier.

Tack och lov att vårt nya gymnasium har och arbetar hårt på att fördjupa samarbeten med högskolorna i regionen. MEN mycket mer kan göras.

Ska bli spännande att se vad det blir av Vimmerby Concept Park och om finasieringen hittas. Hörde att ansökan var inlämnad nu...

Hur kan vi stötta vårt näringsliv med forskning och utveckling kopplat till högskolor och universitet? Vilka är behoven ? Vad görs redan? Varför vet jag inget om exempelvis Linköpings universitets näringslivsarbete i Vimmerby. Universitet har regionala resurser som arbetar enbart med detta och det händer säkert massor men varför berättar ingen om det? Kommunikation betyder mycket i detta sammanhang och kan ge spin off-effekter hos andra företagare som hör talas om bra samarbeten eller bra klustersamverkan. Trä, tryckeri, besöksnäring och livsmedelsindustri blomstrar i Vimmerby. Varför hör jag inget om forskning och utveckling av dessa kluster i samverkan med olika högskolor och universitet.

På energisidan finns två grupperi Kalmar län som utbyter erfarenheter för att hjälpas åt att hitta sätt att tjäna pengar på att bli energieffektivare. Samverkan drivs av Energikontor Sydost.

Berätta för mig var jag kan läsa om fler FOU-insatser som görs i Vimmerby. Är sååå nyfiken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar