söndag 21 augusti 2011

Söndagskrönika!

Besökte Ingebo Hagar igår och Gula kiosken. Två helt olika satsningar men som båda berikar vår bygd, var och en på sitt unika sätt.

http://www.ingebohagar.se/ . Här kan ni titta in och lockas till ett besök. Idag är det öppet klockan 12-20 och Du kan avnjuta en stenugnsbakad pizza i en fantastisk miljö.

Gula kiosken är en annan bra tillgång i sin del av staden. Det behövs en kiosk i det området för att serva de närboende med tidningar, mjölk snacks mm . Ägaren är mycket trevlig och jag önskar honom lycka till med sin rörelse.

Fler näringslivssatsningar behövs och kommunen måste aktivt stötta ALLA som vill växa i Vimmerby. Endast så kan vi få underlag för välfärd och utveckling. Skattekraften är avgörande och jag råkade samtala med en partikollega som var mycket upprörd över att två fastigheter i hennes del av Vimmerby hade sålts till människor som inte kommer att betala skatt här eller kunna bidra med barn till det lokala dagiset i närheten. Fastigheterna kommer att förvandlas från permanent boende till fritidsboende i en bygd som avfolkas och som verkligen behöver fast boende i alla tillgängliga hus. Bybor måste engageras för sin egen bygds framtid. Hur, när och vem, vilka ska göra jobbet. Var och en måste fundera över sin egen lilla del i byns framtida utveckling. Tillsammans kan vi göra underverk.

Nästa vecka är det kommunstyrelsemöte på tisdag och Anna Svensson skall ersätta Lis- Astrid Andersson. Vi blir alltså tre centerpartister på tisdag. Spännande så det förslår!

Sedan bär det av till vackra Sånga Säby för kick off med LRF. 400 personer samlas för en lunch till lunch-träff. Det ska bli spännande att höra vad höstens satsningar inom livsmedelsstrategin och energistrategin kommer att innehålla för oss tjänstemän. Själv sitter jag i en grupp som ska ta fram medlemsleveranser inom energistrategin. Vi är ett antal personer från Norrbotten i norr till Skåne i söder som ska slå våra huvuden ihop och beskriva vad som ska göras konkret för att öka produktionen av närproducerad energi samt energieffektivisera på gårdsnivå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar