måndag 25 juli 2011

Mer demokrati behövs och mer samtal och delaktighet i samhället!

Anders Breivik, norrmannen som dödade oskyldiga barn och ungdomar på Utöya. Hatet levde i hans kropp och kemikalier utlöste dessa vidriga handlingar. Han var full av steroider, efedrin, koffein och you name it och denna blandning gjorde hans hjärna och muskler till en kallsinnig mördare med kulor som gjorde otroligt mycket skada inne i oskyldiga kroppar. Så beskrivs det i media. Sanningen bär ingen men alla försöker förstå vad som hände och varför.

Vi måste ta krafttag mot hatet i samhället och arbeta FÖR framtiden och ett samhälle med mänskliga relationer fritt från hat mot oskyldiga. Mer demokrati och delaktighet i samhället behövs. Vi måste börja med skolan och dess innehåll vad gäller värdegrund. ALLA barn måste bli sedda och bekräftade av vuxna i skolan och i samhället i stort.

Medmänsklighet och kärlek ÄR LIVET! Så måste det vara och förbli oavsett vansinnesdåd i Norge! Stackars alla drabbade, anhöriga och vänner. Mina tankar går till dem! Varför?

2 kommentarer:

  1. Frågan nu är om samma sak även kan hända i Sverige, Svar JA. Detta grundas på att dem sociala problem som finns i Sverige aldrig tas på allvar förräns det är för sent.

    SvaraRadera
  2. Instämmer och insikten om detta kommer förhoppningsvis att öka så att något gott kommer ur det hemska som hände den 22 juli! kraftsamling och krafttag behövs NU. Englands kravaller visar också att det inte står rätt till i Europa vad gäller medmänslighet. Ickevåld som metod att påverka och förändra måste främjas.

    SvaraRadera