tisdag 14 juni 2011

Rambudget klar!

Turistbyrån blir kvar i Rådhuset! KS tog det beslutet igår. Ny turistorgansiation skall skapas med utgångspunkt i turiststrategin som Graffman tagit fram. tanken är att det ska ske samordning mellan Kulturförvaltningen, Näs, Turistbyrån och Vimmerby Concept Park. Mycket viktigt att dessa aktörer lyckas samordna sina verksamheter på ett effektivt sätt så att resurser används så kostnadseffektivt som möjligt. Samordning med bolaget ALV som Vimmerby kommun äger 30 % av är också viktigt. Kommunens styreslerepressentant bär ett stort ansvar för det. Leif Carlsson M är den personen.

Nu är fokus på framtiden och att göra det bästa av de ramar som är beslutade.

IT-strategi behöver tas fram och det har Curt Tyrberg skrivit en motion om. Hoppas att den tas upp till beredning snarast. M har också lagt en motion om detta och det vore ju toppen om dessa två kunde behandlas snarast och att arbetet med att underifrån ta fram en strategi för IT-utveckling kan komma igång. Dettta arbete behövs för att Vimmerby kommun ska få ett bra medlemskap i ITsam. Politiken måste ta fram underlag till vad vi vill med ITsam. Här krävs politisk tydlighet. Vilken fiberlösning skall väljas och vilken utbyggnadstakt och utbredning skall prioriteras. En tidsplan för detta måste tas fram. Vimarhem behöver bredband till alla sina kunder i hela kommunen. IT måste utvecklas. ADSL var bra men nu måste vi ta nästa steg och det bör göras smart och effektivt. "Vadet" och "Huret" ???

7 kommentarer:

  1. Jag fattar inte att alliansen (moderaterna och centern mfl.)vill ha nått så kommunistiskt som IT-sam?????
    Och Vimmerby Concept Park???? När inte kommunens förskolor och dagis har några hela gungor eller utrustade gårdar.Endast asfalt och gräs och en sandhög med trasiga leksaker i.
    Ut i verkligheten och kolla lite ni styrande i partierna.

    SvaraRadera
  2. Ingela Nilsson Nachtweij16 juni 2011 kl. 12:24

    Hej hobbypolitiker! Intressant att du uppfattar ITsam som kommunistiskt. Jag ska försöka att noggrant undersöka vad ITSAM innebär för Vimmerby. På deras hemsida blir man inte mycket klokare. Utveckla gärna dina tankar om ITSAM. Vi fritidspolitiker har säkerligen mycket att lära om alla frågor vi är inblandade i. Jag lovar att försöka göra mitt bästa för att Vimmerby kommun skall få en bra IT-lösning. Jag svarar inte via googlekonto utan på det här sättet. Jag har lite IT-problem med hemsidan :-)

    SvaraRadera
  3. Vi har en omsorg som skall konkurensutsättas, inte av omsorg om brukaren, utan för att pressa personal och kostnader.

    Vad har man tagit för anbudsförfarande utöver ITSAM? Vilka på marknaden arbetande aktörre finns det med i bilden, för att pressa priset?

    Och varför sätta pengar på en fiberteknik som snart är helt omodern. Trådlöst är det som gäller. Och då om det skall ut till ALLA.

    Och consept park är ett hån, det nya bostadsområdet runt Dynamitgatan, fick svaret att de boende fick bygga sin egen lekpark.
    Snygga blåblusar i kommuntoppen,.

    SvaraRadera
  4. IT-sam är väl något som ett privat alternativ borde vara billigare med.Varför ska inte detta privatiseras för? Var inte det alternativet tillräckligt bra?För det finns väl ett sånt?

    Concept park är ett hån mot alla andra dagis och skolor i Vimmerby kommun.Kolla hur det ser ut där först i barnens stad Vimmerby innan det satsas en massa pengar i Concept park.

    Det är kul att man får komma fram på en blogg,på moderaternas bloggar råder det en stark censur......

    SvaraRadera
  5. Här råder ingen censur men studentfirande har medfört att jag inte hunnit kommentera. Vad jag vet så finns inget privat alternativ att jämföra med. ITSAM är det enda alternativet. Stefan Wittlock och Bengt Falke, mina gamla gymnasielärare från Stålhagskolan har båda fått möjlighet att kommentera ITsam-utredningen som gjorts för Vimmerby kommuns ev. inträdande i detta kommunförbund. Jag har ställt lite frågor och fått svaret från KSO och kommunchef att ITSAM är det bästa som kan hända Vimmerby. Jag tycker att det är lite dyrt i synnerhet supportkostnaden för nära 2000 datorer. 1800 kr / st kostar det och borde diskuteras mera. MEN det viktigaste är att vi tar fram en IT-strategi med underifrånperspektiv så att vi politiker kan peka ut färdriktningen för Vimmerbys bredbandsutbyggnad. Fiber eller trådlöst? osv...13 miljoner för 5 mils fiber låter kostsamt. Det borde jämföras med andra aktörer och med framtida trådlösa alternativ.

    SvaraRadera
  6. Man köper väl inte en ny bil utan att jämföra med fler en ett alternativ?
    Chockande att det inte finns ett alternativ till. Hur går det med kommunal upphandlingslag i detta fallet då?
    Ansvarfrihet?
    Vem har ett egenintresse av att det bara ska vara IT-sam ni ska titta på och inte minst ett alternativ till?

    Sen Vimmerby Concept Park ställt mot nedrustade skolgårdar??????

    Många frågor,ta det inte som kritik mot dig endast utan detta är egentligen frågor/kritik till alla politiker.Men jag skriver här för här censureras man ju inte.

    SvaraRadera
  7. Ingela Nilsson Nachtweij22 juni 2011 kl. 08:21

    Jag skulle aldrig köpa en bil utan att jämföra med flera olika alternativ och det bör vi göra även med IT. Det är min uppfattning och jag hoppas att jag kan driva den linjen så att vi inte får onördigt stora IT-kostnader. En annan mycket viktig del i IT-frågan är hur vi ska få bra uppkoppling i hela kommunen. Fiber eller trådlöst. Vart ska vi börja? Hur ska vi satsa strategiskt för att bygga en modern kommun med ett näringsliv och en landsbygd som blomstrar i hela kommunen. ADSL i alla ära men nu måste vi ta fram en plan för hur vi ska ta nästa steg i cybervärlden. Vimarhem fixar fiber i tätorten nu via TELIA om jag förstått det hela rätt. Vilken leverantör kan ge oss bästa förutsättningar i hela kommunen. Tack för att du spelar in dina synpunkter, hobbypolitiker, fortsätt med det så ska vi nog få fram de bästa besluten tillsammans för Vimmerby.Viktigt med många synpunkter och en bred debatt innan viktiga beslut. KF tar upp frågan om ansökan till ITsam på måndag. Till dess behöver vi mer mer information och debatt!

    SvaraRadera