lördag 18 juni 2011

Lördagskrönika om mellanrummet mm!

Karin Thunberg skriver om mellanrummet där leken föds. Vimmerby vill bli den lekfullaste destinationen för familjen. Hur, när och var ska det ske? Var är ditt mellanrum? Är det i "helvetsgapet" som invigdes idag eller är det i smultronbacken, eller sommarstugan eller i klätterträdet?

Mellanrummet där man är fri att tänka fria tankar, där leken börjar och där kreativiteten skapas. I en bra skola satsar man stort på att skapa mellanrum för eleverna så att de kan tänka stora tankar och nå stor insikt om varandet och hur allt hänger samman i den stora livsväven , där man själv är en betydelsefull del.

Lördag kväll , dagen efter sonens studentfest. Allt är iordningsställt efter festen. Döttrarna finns nu i stugan vid Borstingen, intill Träsksjön. De är där med moster Eva Lena och en kusin från Strängnäs och en från Norrköping. De lever elfritt liv utan skärmar vid en sjö med kortspel och bad och där finns deras mellanrum. Sommarlovets frihet i gemenskap , natur och lugn ger harmoni. Det är tydligt när man varit på jobbet och åker till de där som lever badliv vid en sjö i Småland. Att leva efter biologiska klockan, äta när man är hungrig, sova när man är trött och bara vara tillsammans eller gå undan till hängmattan. Bästa sättet att ladda batterier eller att hitta mellanrummet där man kan leka! De trivs där tillsammans och det är det viktigaste. Plötsligt inser jag att jag får ett litet mellanrum då jag sitter här ensam och skriver utan barn som frågar vart foppatofflorna är. Njuter av orden! Den kära leken med ord, kärleken till orden. De flyter fram på skärmen..., vakna...back to reality!

På måndag är det gruppmöte inför KF, tisdag är det KS och firande av hedersomnämnandet i Smålandsfejden, på tisdag kväll är det distriktsstyrelsemöte med C och sedan är det snart midsommar! Måste planera inför Almedalen...nu blir det nog fokus på ANNIE inför valet av ny partiledare. Hon har i alla fall mitt fulla stöd och ser man DNs webomröstningsresultat så är jag inte ensam. Hon leder stort med 49 % för Eskil på 18 % men den undersökningen är ju givetvis inte statistikt säker utan mer av underhållande karaktär. En spännande tid har alla centerpartister framför sig! KUL att det händer nåt! Hoppas att det blir ett bra val!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar