onsdag 29 juni 2011

Centerpartiets motioner!

Här kan ni läsa Centerpartiets motioner som vi lagt i Kommunfullmäktige under våren. Centerpartiet är det mest motionerande partiet i KF i år! Centerpartiet är ett parti som vill göra skillnad och som vill skapa en hållbar utveckling i Vimmerby.

Våra motioner kommer att göra skillnad och de som är mest aktuella av dem just nu är motionen om IT-utveckling och motionen om affärsutveckling av biogas.

Curt Tyrberg har forskat en hel del kring IT och vi anser att det snarast behöver inledas ett strategiskt arbete vad vi vill med IT i Vimmerby. Vilka problem som ska lösas och vilka frågor som vi behöver förbereda oss för för att vara modern IT-kommun år 2020.

Utvecklingen går snabbt och vi MÅSTE snarast börja arbeta strategiskt med IT underifrån och framförallt snarast inleda utbyggnad av bättre uppkoppling i hela kommunen så att småföretagare i Tuna, Locknevi och Södra Vi inte hindras i sin utveckling pga av svaga IT-möjligheter.

2 kommentarer:

  1. Hej Ingela!
    Jag läser runt lite på din blogg här och undrar. VAD är Vimmeby koncept park? Vilka är inblandade i det? Jag har hört och läst mycket om det i tidningen men förstår inte riktigt tanken.

    Mvh, Anna-Maria

    SvaraRadera
  2. Hej Anna-Maria! Vimmerby Concept Park är tänkt som en fortsättning på Nationellt Centrum för Utomhuspedagogik och Linköpings universitet är involverade. Man skall utveckla och inspirera till tjänsteföretagande och forskning med koppling till Barns lek, lärande och utveckling. Vimmerby kommun går in som medfinansiäer och så söker man externa medel till en treårig satsning. Mer vet jag inte just nu men PerÅke Svensson sitter i arbetsgruppen för VCP och kan säkert förklara mer och bättre. Tack för att du frågar och hoppas att du fick lite info av värde.

    SvaraRadera