fredag 25 mars 2011

Teamutveckling hela dagen

Givande att återigen nosa lite på vem man är och hur man bättre ska förstå sina medmänniskor.

Maria Öhrström på Kulan Kompetens från Täby har haft en heldag utifrån ett personlighetstest som alla gjort. Mycket intressant att lära sig mer om hur just vår grupp skall utvecklas utifrån våra personligehter. Styrkor och svagheter måste utnyttjas på bästa sätt.

Kan inte låta bli att reflektera en del över drivkrafter och grupper inom Vimmerbys kommunpolitik. KS och KF. Spännande grupper men ack så obekanta individer. Det kommer att ta tid att hitta tillhöra-fasen i KS, det är helt klart. För det krävs en ledare som vill att alla skall vara med i besluten och det har vi inte i Vimmerby tyvärr. Bäst beslut är nog att slippa votering, att besluten är så väl förberedaa och förankrade att alla kan stå bakom. Vimmerbys bästa och inte för mycket ideologi är min vision.

Är lite orolig för att dialogdagarna blir mer eller mindre meningslösa. Vi i KS har inte fått något innehåll ännu och jag vill inte sitta och känna mig ineffektiv i tre dagar. Dessa dialogdagar kräver minituös förberedelse även för oss ledamöter i KS, inte bara presidiet. Då behöver vi info om upplägg och syfte och mening med dessa tre dagar. Jag är ny och om jag förstått det hela rätt så är vi många nya i KS och då måste vi åtminstone försöka förnya och vara professionella när vi möter nämndernas sparförslag.

Centergruppen träffas för ett extra möte i helgen för det finns så många behov att diskutera olika frågor som dykt upp från moderathåll. Inte minst krisbudgeten och påståendet från KSO och kommunchef att vi i Vimmerby inte delar samma bilder. Är det så konstigt. Alla har vi inte bilden av KRIS och målet att bli A-kommun på ett år, eller att allt till varje pris bör privatiseras eller att kommunal skog nödvändigtvis i alla lägen bör säljas.

Det är många attityder och bilder som skall diskuteras i centergruppen. KUL ska det bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar