onsdag 8 september 2010

Centerpartiets tur i TV

Maud Olofsson klarade utfrågningen bra, till och med mycket bra!

Centerpartiet har nu medvind och kommer att sprida våra budskap ända in i kaklet. Trenden är upp en halv procent om dagen fram till valet på söndag. Det blir mer än 10 %!!

17 mandat i kommunvalet i Vimmerby är vårt lokala mål. Då tar vi tillbaka de tre mandaten som vi tappade i förra valet och tar ytterligare ett.

Det gröna laget med en lagom blandning erfarna och nya politiker kommer att ge leverans och skapa ett Vimmerby som vågar och vill, med fokus på resultat. På torsdag kommer vår valbroschyr som heter Framtidens Vimmerby i era brevlådor. Vi har också gjort lokala foldrar med vad vi vill åstadkomma i kommunens olika delar.

Mack i Södra Vi
Cykelbanor i Vimmerby
Idrottshall i Vimmerby för kultur och idrott
Biogasmack i Vimmerby med extern finansiering
Bredband i hela kommunen
Mer närproducerat i det offentliga köket
Utveckla mötesplatserna i Källängen och Gästgivarhagen
Utveckla samarbete med Linnéuniversitetet och Linköpings universitet

är några av de saker som jag vill jobba för.

Men det viktigaste av allt är att skapa bättre samarbeten kring infrastruktur så att det tex blir bättre tågresande på Stångådalsbanan. Det är en av mina hjärtefrågor! För ungdomars möjligheter att utbilda sig och bo kvar i Vimmerby och för arbetspendling och affärsresor.

Ett hållbart näringsliv kräver hållbara transporter. Bilarna kvar-utsläppen bort. Biogasbilar, etanolbilar och på sikt elbilar behövs och kommunen måste gå före och snarast upphandla miljöbilar i samverkan med andra kommuner.

Samarbeten för att införa ett system med utsortering av den organiska delen av hushållsavfallet i hushållen och röta detta. Utveckla samarbeten med de gröna näringarna för mer klimatsmart gasproduktion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar