måndag 5 april 2010

Lite tankar på annandagen om utveckling och lärande för livet!

Hur ska vi stötta landsbygdsföretagandet?De gröna näringarna är en förutsättning för att landsbygden skall leva, för att människor skall vilja bo och verka på landsbygden.

För att Vimmerby skall utvecklas så måste vi satsa på att värna de företagare som finns, uppmuntra till nyföretagande inom basindusrti och tjänstesektorn med hög akademisk kompetens samtidigt som vi arbetar med lärlingssystem och praktikplatser för de som av olika skäl inte vill söka sig till högskolekurser.

Vi måste börja med barnen och uppmuntra till lärande för livet. Barn är vetgiriga av naturen och sedan handlar det om att barnen inte tappar lusten att lära i ett skolsystem med för få pedagoger och för lite resurser för att skapa mirakel i klassrummet. Det är dock inte alltid som det är resursbrist som är problemet. Skolans organisation och samhällets tendens till att människor vill gå de enklaste vägarna och inte anstränga sig eller ta risker kan vara en del av orsakerna till av att barn inte vill satsa på studier. För att nå framgång måste man ro motströms och ta i! Inte bara följa med strömmen och softa, flyta omkring. Sedan när framgången kommer så måste man också ta sig tid att njuta av framgången och fira densamma. Omgivningen, skolan och föräldrar har en skyldighet att se barnets framsteg och uppmuntra till ännu större prestationer.

Ett tydligt ledarskap som bygger på omsorgsfull företagsamhet och handlingskraft är nyckeln till ett bättre samhälle med människor som utvecklas och trivs. Detta skall skapas av Centerpartiet i Vimmerby. Tillsammans får vi Vimmerby att växa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar